Ons bedrijf

Houben Fruit teelt appels en peren, zowel voor de binnenlandse markt als voor de export. De omvang van ons bedrijf is ongeveer 35 hectare. Het overgrote deel daarvan zijn appels, een klein gedeelte peren. 

We produceren fruit dat voldoet aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, smaak, kleur en voedselveiligheid. Ook telen we met veel zorg voor het milieu. Duurzame teelt betekent onder andere dat we gewasbeschermingsmiddelen alleen gebruiken als het strikt noodzakelijk is. Waar mogelijk wordt er gebruikgemaakt van natuurlijke vijanden, zoals roofmijten. Door selectieve middelen te gebruiken, bouwen we een biologisch evenwicht op in onze boomgaard.

In 2014 hebben we de koelcapaciteit van ons bedrijf flink uitgebreid. Hierdoor kan het grootste gedeelte van ons fruit op het eigen bedrijf bewaard worden. Ook sorteren en verpakken we zelf. Zo weten we continu wat er met ons fruit gebeurt.

Trots zijn we ook op de door ons ontworpen en ontwikkelde zelfrijdende meerrijige spuitmachine. We mogen zelfs stellen dat de eerste zelfrijdende meerrijige spuitmachine van Nederland op ons bedrijf is gebouwd! Een resultaat van onze interesse in techniek en het streven naar een zo efficiënt mogelijke bedrijfsvoering.  

Ons bedrijf is aangesloten bij de GMO erkende telerscoöperatie Oxin Growers U.A.